It is currently 19 Feb 2018, 23:43

GIMP/GL QuestionsFill Selection With Brush? [SOLVED] (Showcase | Slideshow)

GIMP or GIMP LEARN forum related Questions
User avatar
tim
Administrator
View: Showcase | Slideshow
Topic Posts: 13/25
Posts: 2161
Joined: 26 Sep 2016, 00:16
Cash on hand: 7,940.01 GLP
Bank: 51,356.25 GLP
Gender: Guy
Location: Victoria, BC
Website: https://gimplearn.net
Operating System: Windows
GIMP Version: 2.8.22
My Personal Blog
My FineArtAmerica
x 1207
x 256
Contact:
Canada

Re: Fill Selection With Brush?

Post#8 by tim » 23 Oct 2016, 22:51


admin or nimda! :lol:
Not sure why but if you change the brush size, you have to click on the airbrush tool for the airbrush to know that's its brush size has changed for it to work properly...
maybe i am calling the wrong tool in my script. i'll look into this bug.
for now as a work around just click on airbrush tool if you change the size.
0 x



aka Tin
Image gimplearn.net                                              

Registered members enjoy ads-free content
User avatar
tim
Administrator
View: Showcase | Slideshow
Topic Posts: 13/25
Posts: 2161
Joined: 26 Sep 2016, 00:16
Cash on hand: 7,940.01 GLP
Bank: 51,356.25 GLP
Gender: Guy
Location: Victoria, BC
Website: https://gimplearn.net
Operating System: Windows
GIMP Version: 2.8.22
My Personal Blog
My FineArtAmerica
x 1207
x 256
Contact:
Canada

Post#9 by tim » 23 Oct 2016, 23:09


I just updated with version 2 just below version 1 download link.
It solves the having to click on airbrush tool to set size by calling paintbrush tool instead of airbrush tool.
And it has progress bar so it's friendlier. Give that one a go and let me know if it does the job for you.
0 x



aka Tin
Image gimplearn.net                                              

User avatar
Wallace

Forum Member
View: Showcase | Slideshow
Topic Posts: 12/25
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2016, 21:24
Cash on hand: 138.17 GLP
Bank: 1,409.62 GLP
Gender: Guy
Location: Arizona USA
Website: http://gimpchat.com
Operating System: Windows
GIMP Version: 2.8.18
My YouTube Channel
My deviantart Account
x 3
x 37
Contact:
Gimp Nation

Post#10 by Wallace » 23 Oct 2016, 23:17


admin wrote:I just updated with version 2 just below version 1 download link.
It solves the having to click on airbrush tool to set size by calling paintbrush tool instead of airbrush tool.
And it has progress bar so it's friendlier. Give that one a go and let me know if it does the job for you.
Cool...

I was just about to install the script and try it out.

Thanks again. :thumbsup:
0 x




User avatar
tim
Administrator
View: Showcase | Slideshow
Topic Posts: 13/25
Posts: 2161
Joined: 26 Sep 2016, 00:16
Cash on hand: 7,940.01 GLP
Bank: 51,356.25 GLP
Gender: Guy
Location: Victoria, BC
Website: https://gimplearn.net
Operating System: Windows
GIMP Version: 2.8.22
My Personal Blog
My FineArtAmerica
x 1207
x 256
Contact:
Canada

Post#11 by tim » 23 Oct 2016, 23:21


You're very welcome it gave me an opportunity to add another script :D
0 x



aka Tin
Image gimplearn.net                                              

User avatar
Wallace

Forum Member
View: Showcase | Slideshow
Topic Posts: 12/25
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2016, 21:24
Cash on hand: 138.17 GLP
Bank: 1,409.62 GLP
Gender: Guy
Location: Arizona USA
Website: http://gimpchat.com
Operating System: Windows
GIMP Version: 2.8.18
My YouTube Channel
My deviantart Account
x 3
x 37
Contact:
Gimp Nation

Post#12 by Wallace » 23 Oct 2016, 23:56


admin wrote:You're very welcome it gave me an opportunity to add another script :D
Well I tried the script out.

My image canvas is 4004x2252, with the font Serif Bold set at 544 all caps.

That 26 uppercase letters and 26 or more selections to fill.

The script was taking too long, so I killed the python process in task manager.

I then used the script on a single letter and it took about 3-5 seconds to fill a single letter.

The script work, but seems to take a very long time when there's many selection on a large canvas.
0 x




User avatar
tim
Administrator
View: Showcase | Slideshow
Topic Posts: 13/25
Posts: 2161
Joined: 26 Sep 2016, 00:16
Cash on hand: 7,940.01 GLP
Bank: 51,356.25 GLP
Gender: Guy
Location: Victoria, BC
Website: https://gimplearn.net
Operating System: Windows
GIMP Version: 2.8.22
My Personal Blog
My FineArtAmerica
x 1207
x 256
Contact:
Canada

Post#13 by tim » 24 Oct 2016, 01:27


that's because when you select the whole canvas, it has to iterate over unselected areas too because it has no way of knowing where the selected areas are so it has to check if each location is selected or not.
0 x



aka Tin
Image gimplearn.net                                              

User avatar
Wallace

Forum Member
View: Showcase | Slideshow
Topic Posts: 12/25
Posts: 205
Joined: 11 Oct 2016, 21:24
Cash on hand: 138.17 GLP
Bank: 1,409.62 GLP
Gender: Guy
Location: Arizona USA
Website: http://gimpchat.com
Operating System: Windows
GIMP Version: 2.8.18
My YouTube Channel
My deviantart Account
x 3
x 37
Contact:
Gimp Nation

Post#14 by Wallace » 24 Oct 2016, 01:32


admin wrote:that's because when you select the whole canvas, it has to iterate over unselected areas too because it has no way of knowing where the selected areas are so it has to check if each location is selected or not.
I understand.
Also the size of the selected brush,
horizontal and vertical percentage used in the scripts settings can also contribute to slowing render times.
0 x




Post Reply

Last 20 Members Who Visited This Topic

  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
• Featuring Members' Works (Image Attachments Only) •
1: gnerd
2: RJKD
3: tim
4: david
5: Conbagui
6: Ella
7: tim

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest